Travertino Beige

Travertino Beige

Το Travertino Beige διαθέτει ένα υπόλευκο φόντο με ζωντανά σχέδια σε διάφορους σκούρους τόνους του μπεζ στην κορυφή της επιφάνειάς του που την καθιστά εντυπωσιακή.

Πολυάριθμα μοτίβα δημιουργούν ένα καλειδοσκοπικό δυναμικό μονοχρωματικό αποτέλεσμα και μοναδικές λεπτομέρειες εμφανίζονται στην ακανόνιστη επιφάνεια της πέτρας, η οποία είναι διασπαρμένη από μικρές οπές και κανάλια που δημιουργούν τυχαίες κοιλότητες.

Το Travertino Beige αν και χρησιμοποιείται ευρέως σε υπαίθριες εφαρμογές όπως το περιβάλλοντα χώρο της πισίνας, τους κήπους και τις σκάλες, (αφού χάρη στα αντιολισθητικά χαρακτηριστικά του καθίσταται ασφαλές στο περπάτημα όταν είναι βρεγμένο), επανεφεύρει τον εαυτό του για να προσαρμοστεί στις νέες δομικές και αρχιτεκτονικές ιδέες που βρίσκουν έδαφος στην σημερινή εποχή και ενσωματώνεται πλήρως στη σύγχρονη εσωτερική διακόσμηση.

Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε πως η σειρά των Travertinο κορυφαίας ποιότητας που θα βρείτε στη εταιρία μας, με προέλευση τα πλέον δημοφιλή στο συγκεκριμένο είδος λατομεία της Τουρκίας, είναι ένας πραγματικός ύμνος στην ομορφιά, αφού κάθε πλάκα που επιλέγουμε για την ελληνική αγορά, αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης της ίδιας της φύσης που μοιράζεται τη μεγαλοπρέπεια και την κλάση των λίθων της αρχαίας Ελληνορωμαϊκής περιόδου.

Η εταιρία μας προσφέρει μια σειρά από υψηλής ποιότητας Travertinο Beige, προσαρμοσμένα σε αυτή τη νέα λειτουργική και αισθητική πραγματικότητα. Διατίθενται σε διάφορα φινιρίσματα ανάλογα την χρήση και το γούστο του πελάτη.

Γιαλιστό:
Το πιο χαρακτηριστικό φινίρισμα, προσφέρει γενναιόδωρα το όμορφο αποτέλεσμα της αντανάκλασης του φωτός και των αντικειμένων επάνω στην επιφάνειά του, όπως ένας καθρέφτης.

Λαξευτό:
Αυτό το φινίρισμα, όταν εφαρμόζεται, δίνει στην πέτρα περισσότερο χαρακτήρα και κύρος. Η ομαλή επιφάνεια εξακολουθεί να αντανακλά το φως, αλλά με χαμηλότερη ένταση που προσδίδει μια αίσθηση σταθερότητας συγκριτικά με την αίσθηση της κίνησης που προκαλούν το αντικατοπτριστικά εφέ, μία ιδιότητα της γυαλισμένης έκδοσης.

Παλαίωση:
Αυτή η επεξεργασία δίνει στο Travertino μια κάπως ακανόνιστη υφή που στόχο της έχει να δώσει έμφαση στις φυσικές ιδιότητες της πέτρας και την αισθητική δυναμική της πρωτογενούς εμφάνισής της.

Σκληρό (ωμό):
Η αισθητική που φέρει η ίδια η πέτρα από προεπιλογή χωρίς την επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα, την καθιστά ακόμα πιο μοναδική σε εφαρμογές όπου η πρόκληση είναι η ενσωμάτωση ενός χώρου ή μία κατασκευής μέσα στην ίδια τη φύση.

Το ήξερες ότι… το Τραβερτίνο συχνά θεωρείται ένα είδος μαρμάρου; Αρκετοί πιστεύουν ότι το Τραβερτίνο είναι απλά μια ακόμα ευφάνταστη λέξη για το μάρμαρο. Παρόλο που τόσο το μάρμαρο όσο και το Τραβερτίνο ανήκουν στην οικογένεια των ασβεστόλιθων και δημιουργούνται από ιζήματα, αυτές οι δύο πέτρες δημιουργούνται σε μοναδικά η κάθε μία περιβάλλοντα και είναι αρκετά διαφορετικές τόσο στην εμφάνιση όσο και στον σχηματισμό τους.

Το μάρμαρο σχηματίζεται όταν ο ασβεστόλιθος υποστεί υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες. Το Τραβερτίνο σχηματίζεται επίσης κάτω από πρόσθετες υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες, αλλά μόνο σε ζεστές πηγές και σπηλιές ασβεστίου. Έτσι αποκτά τις μικρές τρύπες και τα κανάλια που το χαρακτηρίζουν. Αυτές οι χαρακτηριστικές οπές  δημιουργούνται από την διάχυση και την απόρριψη του ζεστού νερού και των αερίων που διαπερνούν το Τραβερτίνο κατά την διάρκεια του σχηματισμού του.