Μπλέ Όνυχας

Μπλε Όνυχας

Ο όνυχας είναι ένας γνωστός πολύτιμος λίθος για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος, της σπανιότητας και της λαμπρότητάς του. Είναι μια ημιπολύτιμη πέτρα που αποτελείται από αντίθετες παράλληλες ράβδους όμορφων χρωμάτων.

Αυτή η πέτρα συνυπάρχει με τον άνθρωπο και κοσμεί τους χώρους του για απίστευτα μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουμε ενδείξεις ότι χρησιμοποιούνταν για να δηλώσει την ευγενική καταγωγή και την ανώτερη κοινωνική τάξη στις αρχαίες πόλεις των Ελλήνων και των Ρωμαίων.

Τα μάρμαρα από όνυχα ανήκουν στην κατηγορία με τα πιο αποκλειστικά και ακριβά του κόσμου. Μια από τις πιο δημοφιλείς εκδοχές του είναι ο Μπλε Όνυχας.

Ο Μπλε Όνυχας διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ζωντανές, δραματικές αποχρώσεις με εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες. Έχει μια ισχυρή ουράνια μπλε βάση φόντου με πορτοκαλί, λευκό και μαλακό κίτρινο στις φλέβες του, που συνδυάζονται με νεφελωτά μοτίβα προσδίδοντας του μία υφή που προσομοιώνει την αίσθηση που εκπέμπουν οι φλόγες της φωτιάς.

Η πέτρα του Μπλε Όνυχα χρησιμοποιείται συχνά ως ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο και δίνει μία μοντέρνα αλλά και μυστηριώδη αίσθηση, που συνδυάζει την ηρεμία με την ένταση και προσδίδει μια παράδοξη αρμονία στην συνολική εμφάνιση των χώρων που γεμίζει με την υπέροχη παρουσία της.

Η εταιρία μας φέρνει μόνο την υψηλότερη ποιότητα Μπλε Όνυχα σε επιλεγμένες πλάκες, μοτίβα και παλέτες χρωμάτων.

Εφαρμόζουμε τον Μπλε Όνυχα με γνώση της επίδρασης στο τελικό αποτέλεσμα που προκαλούν τα διάφορα ήδη της κοπής του και του τελικού φινιρίσματος, με τελικό στόχο την τέλεια τοποθέτηση και το απόλυτο ταίριασμα του, ακόμα και στα πιο απαιτητικά έργα.

Ήξερες ότι… ο Μπλε Όνυχας είναι ένας πολύτιμος λίθος που είναι σχετικά σπάνιος στη φύση; Πρόκειται για ένα ημιπολύτιμο αμάγαλμα από φυσικές χρωματικές λωρίδες που εναλλάσσουν την συμπεριφορά τους και αναπτύσσουν την προσωπικότητά της πέτρας, ανάλογα με την αλληλεπίδραση τόσο με το τεχνητό όσο και με το φυσικό φως της ημέρας ή του φεγγαριού.

Αυτό οφείελται σε μία συναρπαστική ποιότητα του Όνυχα, την έλλειψη αδιαφάνειας. Ειδικότερα ο Μπλε Όνυχας (Blue Onyx) είναι εξαιρετικός για καλλιτεχνικές ή φωτιστικές εφαρμογές, όπως ένας οπίσθια φωτισμένος τοίχος (backlit) ή οποιαδήποτε επιφάνεια με την προδιάθεση να αποκαλύψει και να τονίσει τα φαντασμαγορικά του μοτίβα.

Μετά την αρχική εφαρμογή, θα βεβαιωθούμε ότι η εγκατεστημένη πέτρα λαμβάνει όλη την προσοχή που απαιτείται για να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει να παρουσιάζει τα υπέροχα χαρακτηριστικά της, όπως έχει κάνει από την πρώτη μέρα που είδε το φως του ήλιου σε ένα από τα λατομεία που έχουμε επιλέξει για να την προμηθευτούμε προκειμένου να την αποκτήσετε και να απολαμβάνετε την παρουσία της ακριβώς όπως την έχετε φανταστεί από την πρώτη στιγμή, ίσως και καλύτερα, αφού ο Μπλε Όνυχας είναι μια πέτρα που μας προκαλεί να την ανακαλύπτουμε καθημερινά, ξεπερνώντας ακόμα και την φαντασία μας.