Ιδιωτική Οικία Bουλιαγμένη

Η επένδυση ενός σπιτιού που διαθέτει ποικιλόμορφους χώρους, έντονες, ανάγλυφες γραμμές με χαρισματικές λεπτομέρειες και πολυεπίπεδη διαβάθμιση των όγκων του, από τα περβάζια των παραθύρων, τις πόρτες και τις κάσες τους, μέχρι τις σκάλες , μέχρι το τζάκι, την πισίνα, και τις μεγάλες επιφάνειες των πολυχρηστικών χώρων, είναι σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση.

Το ζητούμενο ήταν ο χώρος να αποπνέει ηρεμία και ταυτόχρονα να καλωσορίζει την παιχνιδιάρικη διάθεση. Να είναι φιλόξενος, αλλά ταυτόχρονα να παραμένει και προσωπικός.

Το πρότζεκτ απαιτούσε την ορθή χρήση υλικών που θα εξυπηρετήσουν τόσο το διακοσμητικό κομμάτι όσο και την πρακτική λειτουργία, με  τρόπο ώστε ο έντονος και πολύπλευρος χαρακτήρας του σπιτιού να εναρμονιστεί με την ατμόσφαιρα ενός ισορροπημένου οικιστικού περιβάλλοντος, όπως ακριβώς το έχει συλλάβει ο αρχιτέκτωνας.

Επιλεγμένες ποιότητες από Travertino Nocce &  Travertino Beige με τη χαρακτηριστική πορώδη υφή και τα εντυπωσιακά κανάλια σε διάφορες αποχρώσεις, εφαρμόστηκαν σε πλήθος επιφανειών φέρνοντας την αναγκαία ισορροπία ανάμεσα στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους.

Μεγάλες πλάκες από το φημισμένο ιταλικό Carrara τοποθετήθηκαν με την “boockmatching” τεχνοτροπία ταιριάσματος των νερών και συνδυάστηκαν με ασσύμετρα γεωμετρικά μοτίβα. Εφαρμόσαμε διαφορετικές τεχνοτροπίες στην ίδια επιφάνεια, όπως το γυαλισμένο και ματ τελείωμα με κόπη ρόμβου στο μεγάλο εσωτερικό δάπεδο της κυρίας εισόδου και τα μορφοκλασματικά σχέδια (φράκταλ) σε επιλεγμένους υπαίθριους χώρους.

Τα πολυάριθμα μεγέθη και σχέδια μαρμάρων με τις εναλλασσόμενες κοπές δημιούργησαν ένα περιβάλλον με απαιτητικές συνθήκες εφαρμογής. Η προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια γίνεται απαραίτητη προϋπόθεση και καθιστά αναγκαία την εμπειρία, την τεχνική κατάρτιση αλλά και την καλλιτεχνία εξειδικευμένων μαστόρων της πέτρας, προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα.

Η φήμη πως σε αντίθεση με την ζεστασιά ενός φιλόξενου σπιτιού το μάρμαρο είναι ένα “κρύο” υλικό που “παγώνει” την ατμόσφαιρα, είναι ακριβώς αυτό. Μία φήμη.

Το μάρμαρο είναι από την φύση του ένα πυριγενές φυσικό πέτρωμα με εξαιρετικές ιδιότητες που το καθιστούν ιδανική λύση για ένα σπίτι καθαρό και ζεστό.

Είμαστε οι ίδιοι μαρμαροτεχνίτες.

Από γενιά σε γενιά, η Τηνιακή παράδοση συναντά σήμερα τις τάσεις που διαμορφώνουν την σύγχρονη κατοικία και την καθιστούν κλασική, ανεπηρέαστη από τον χρόνο.

Η επένδυση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων με μάρμαρο μεταμόρφωσαν τους χώρους αυτού του σπιτιού σε κάτι πολύ περισσότερο από ζεστούς και φιλόξενους, αφού μπορεί μεν να πηγάζουν από τα βαθύτερα συναισθήματα, το γούστο και τις αισθήσεις του ιδιοκτήτη τους, αλλά αποκτούν ξεχωριστή προσωπική σημασία καθώς συνδέονται άμεσα και συνομιλούν με την καρδιά οποιουδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί τους, με το βλέμμα, την αφή, ακόμα και με τον αέρα που αγγίζει τις σμιλευμένες από το ανθρώπινο χέρι πέτρινες επιφάνειες.

Πώς μπορεί ένα τέτοιο σπίτι να είναι κρύο; Ας αφήσουμε τον επισκέπτη – θεατή να το κρίνει αυτό.

Η εταιρία μας απευθύνεται αποκλειστικά στις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Όλα ξεκινούν από το όνειρο της δημιουργίας μίας κατοικίας και καταλήγει στην συνεργασία με την ομάδα που επιλέγεται για να σχεδιάσει τους χώρους, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό και τους πόρους που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε εγχειρήματος που αναλαμβάνουμε, πάντα σύμφωνα με ό,τι προβλέπει το αρχιτεκτονικό σχέδιο.

  • Τοποθεσία

    Βουλιαγμένη

  • Size

    > 500 m2

  • Μάρμαρα

    Carrara, Travertino Nocce & Travertino Beige