Ιδιωτική Οικία Πάρος

Οταν μας ζητήθηκε να επενδύσουμε αυτή την εξοχική νησιωτική κατοικία στην Πάρο με τα μάρμαρά μας, αισθανθήκαμε μία ιδιαίτερη πρόκληση. Η Πάρος φημίζεται για τα ντόπια της μάρμαρα.

Πώς θα μπορούσαμε να επενδύσουμε μια Παριανή κατοκία που προοριζέται και για επαγγελματική χρήση και τουριστική εκμετάλλευση, με υλικά ακόμα και από άλλες χώρες ώστε να αποκτήσει μια προσωπικότητα που θα την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό της χωρίς να θυσιάσουμε όμως πόντους που θα της στοιχίσουν στο παραδοσιακό χρώμα που οφείλει να έχει ώστε να παραμένει ποθητή στους υποψήφιους επισκέπτες της;

Επιλέξαμε έναν συνδυασμό από το χρηστικό εντυπωσιακό μάρμαρο Σινάι για τους εξωτερικούς χώρους και λαμπρά μάρμαρα λευκής πέρλας για το εσωτερικό.

Με αυτό τον τρόπο, η πισίνα που είναι το προφανές μοντέρνο στοιχείο του σπιτιού, απέκτησε ζεστές επιδαπέδιες αποχρώσεις δημιουργώντας μία γοητευτική αντίθεση με την παραδοσιακή τεχνοτροπία που απαντάται στην τοιχοποιία του κυρίως κτιρίου.

Η λευκή πέρλα από την άλλη, τοποθετήθηκε σε επιλεγμένα σημεία του εσωτερικού του σπιτιού με έμφαση στους κοινόχρηστους χώρους, το σαλόνι, την κουζίνα και τα μπάνια.

Το καλοκαιρινό φως ενισχύεται, η λάμψη της πέρλας προσδίδει την ακριβώς απαραίτητη δόση πολυτέλειας χωρίς να γίνεται θορυβώδης και να “φωνάζει”, ενώ ο χώρος παραμένει ήρεμος και δροσερός, σύμφωνα με τις ανάγκες του περιβάλλοντος που προσδοκά να βρει ο επισκέπτης και χρήστης μιας θερινής εξοχικής κατοικίας.

Δυο υλικά με μία κοινή βάση, το μάρμαρο, συναντήθηκαν σε ένα νησιώτικο σπίτι, με στόχο να αναδειχθεί η λιτή δωρική Αιγαιακή αρχιτεκτονική ομορφιά, μέσα από τον σεβασμό στο γαλήνιο τοπίο της Παριανής ενδοχώρας.

Αν βρεθείτε στην Πάρο, αξίζει να δείτε αυτό το σπίτι από κοντά. Οι εφαρμογές πέτρας με τις οποίες συνεισφέραμε στο συγκεκριμένο σχέδιο και το τελικό αποτέλεσμα, είναι δύο καλοί λόγοι που μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι

  • Τοποθεσία

    Πάρος

  • Size

    >500 m2

  • Μάρμαρα

    Sinai, Perla